INTERMARCHÉ
WANTY

Rechercher
Fermer ce champ de recherche.
Critérium du Dauphiné

Louis Meintjes eindigt 7e in de Dauphiné

Voor het tweede opeenvolgende jaar eindigde Louis Meintjes in de top tien van het eindklassement van het Critérium du Dauphiné, dat vaak als de laatste grote test voor de Ronde van Frankrijk beschouwd wordt.

De Zuid-Afrikaan, die daags voordien tiende finishte op de top van de Col de la Croix de Fer, reeg daar deze zondag een negende plaats op de spectaculaire aankomst en bijzonder steile flanken van La Bastille aan, na beklimmingen van de Col de Mouilles, du Cucheron en de Porte.

Na acht etappes beëindigde Louis Meintjes de wedstrijd op de zevende plaats in het eindklassement. Hij sluit een fantastische week af voor het team van Jean-François Bourlart, die met zes top tien plaatsen waarbij een ritzege van Georg Zimmermann in Crest-Voland en een podiumplaats van Rune Herregodts naar huis keert.

Herregodts, die na een nummertje in de ontsnapping op 20 meter van de streep gegrepen werd, droeg drie dagen lang de witte jongerentrui en kon zich tevens in de tijdrit onderscheiden met de zevende beste tijd op een moeilijk parcours van 31 kilometer.

De 20-jarige Est Madis Mihkels, beschermde renner voor de sprints, reed zijn eerste World Tour rittenkoers in zijn carrière. Met zijn achtste plaats op dag vijf eindigde hij voor het eerst in de top tien op het hoogste niveau.

“Sinds de Ronde van Frankrijk 2022 deel ik regelmatig de kamer met Georg Zimmermann. Het maakte me vrijdag zo gelukkig om hem eindelijk zijn eerste World Tour zege te zien behalen! We hebben met het team een uitstekende week in de achter de rug in de Dauphiné. Persoonlijk ben ik erg tevreden met mijn zevende plaats in het eindklassement, want dat betekent dat ik mijn trainingsachterstand ingehaald heb na het oplopen van ziekte begin mei. Aangezien ik op een goede uitgangspositie in het klassement stond, was het voor mij de voorbije dagen vrijwel onmogelijk om voor de aanval te kiezen. Mijn strategie was dus het zo lang mogelijk volgen van de beste renners. Het waren acht veeleisende dagen en dat voel ik in de benen. Daarom ga ik enkele dagen rust inlassen om daarna terug in Andorra op hoogte te trainen en mijn grote doel in juli voor te bereiden.”

SHARE ARTICLE

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Consentement à l'utilisation de Cookies selon le RGPD avec Real Cookie Banner